Menu Vsebina
Domov arrow Kultura arrow Novice - Dogodki arrow Predstavitev knjige - Metulj brez pomladi
Advertisement
 
Predstavitev knjige - Metulj brez pomladi

Vljudno vabljeni na predstavitev knjige Metulj brez pomladi

Antica Marijanac Metulj brez pomladi

četrtek, 25. oktober 2012, ob 18:30 v knjižnici v Starem trgu pri Ložu

Pogovor z avtorico bo vodila Zvonka Ješelnik.

Antica Marijanac prihaja iz krajev, kjer se poletje nikoli dodobra ne ogreje, kjer se jezik hrvaške zemlje zajeda v Slovenijo, kjer Snežnik s svojim hrbtom senči njive, da ne morejo roditi koruze, kjer pšenica redko dozori, kjer uspeva le krompir.

Ta svoj svet je zagledala januarja 1936, ravno pravi čas, da je šla skozi drugo svetovno vojno z zaznavanjem strahot, ki za vedno pustijo sledi v otroku. Začetnemu šolanju v Novem Kotu in v Travi pri Loškem Potoku je sledila nižja gimnazija in bivanje v internatu v Starem trgu pri Ložu, nato pa še učiteljišče v Ljubljani. Službovala je v več krajih, najprej v Spodnjem Logu pri Kočevju, nato v Dravogradu in nazadnje v Kranju, kjer se je tudi upokojila. Že vrsto let živi v Brežicah.

Po prvencu Anci, ti presneti mulc in pesniški zbirki za otroke Kdo gre z nami je to tretja knjiga, ki jo Antica pošilja med bralce. Metulj brez pomladi je pretresljiva pripoved o stiskah in krivicah majhnega dekliča v povojnem času, ki se iz nedoraslega dekletca z zrelim razmišljanjem podaja v širni svet.

Knjiga Metulj brez pomladi bo na dan prireditve na voljo po promocijski ceni 20 €.

 
Inspired by made your web.com