Menu Vsebina
Domov arrow O Loški dolini arrow Novice-članki arrow Predavanje I. Tomazina: Gorski mozaik
Advertisement
 
Predavanje I. Tomazina: Gorski mozaik

logo_sd_planjava.jpgŠportno društvo Planjava Babno Polje Vas vljudno vabi02ArhivIztokTomazinM.JPG
na predavanje za današnji čas izjemne osebnosti in vsestranskega človeka:
zdravnika, gorskega reševalca-letalca, gorskega vodnika, vrhunskega alpinista …

Prim. dr. Iztoka Tomazina, dr. med. GORSKI MOZAIK

v soboto, 17. marca 2012, ob 18. uri, Babno Polje 28 c, Turistična kmetija Pri kovačiji.

Iztok Tomazin je eden najbolj vsestranskih gornikov in zdravnikov. Bil je začetnik sodobnega prostega plezanja v Sloveniji, v 37 letih je sam ali v navezi opravil preko 4000 vzponov vseh vrst od prostih, prvenstvenih, zimskih, lednih in kombiniranih do smučarskih spustov in poletov z zmajem ter padalom v domačih in tujih gorah.

IztokTomazinAP.jpgSodeloval je na 25 odpravah, povzpel se je na pet osemtisočakov in številne šest in sedem tisočake. Opravil je edini slovenski zimski vzpon na osemtisočak (Daulagiri v alpskem stilu), najtežje smučanje z osemtisočaka (S stena Gašerbruma 1), prvenstveno v S steni Čo Oju itd. Zadnja leta se najbolj posveča medicini (primarij, doktorat iz urgentne medicine, direktor zdravstvenega doma itd.), gorskemu reševanju, alpinističnemu smučanju, manj obiskanim stenam, publiciranju in raziskovanju.

Pred in po predavanju Vam bodo na voljo predavateljev knjige po ugodnih cenah:

- TRAGEDIJA V TURSKI GORI: odmevna knjiga o gorskem reševanju od zgodovine do sodobnih zahtevnih reševanj in drugih dramatičnih dogodkov, predvsem pa o največji tragediji v zgodovini slovenskega gorskega reševanja. Pretresljiva, dramatična pričevanja ključnih udeležencev in bogat fotografski material. Cena:25 EUR (v knjigarnah 35 EUR).

- NEBO NAD AFRIKO: napeta pripoved o enem prvih poletov z zmajem s Kilimanjara in prvem jadranju nad najvišjo goro Afrike. Cena 20 EUR.

- ISKANJE ŠAMBALE: odlično ocenjena pesniška zbirka s tematiko večnega iskanja in raziskovanja. Prva slovenska knjiga, za katero je predgovor napisal osebno legendarni tibetanski duhovni, verski in politični voditelj Dalaj Lama. Cena 20 EUR.

Športno društvo Planjava Babno Polje E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript GSM 041 260 985 

 
Inspired by made your web.com