Menu Vsebina
Domov arrow Kultura arrow Novice - Dogodki arrow Obvestila Knjižnica - Marec
Advertisement
 
Obvestila Knjižnica - Marec

KnjiznicaStariTrgLogo.jpgEnota Maričke Žnidaršič Stari trg pri Ložu vas vabi na 

BARBKA KRAŠEVEC
razstava unikatnega nakita, vaz in slik

Razstava bo na ogled do 25. marca 2012 v prostorih knjižnice v Starem trgu.

 


 

  KnjiznicaCerknicaLogo.jpgVljudno vabljeni na predstavitev in pogovor o knjigi

Jože Majes: Zdravnik zdravi, narava ozdravi

medicus curat, natura sanat

sreda, 28. marec 2012, ob 1900 v knjižnici v Cerknici  

Priznani zeliščar Jože Majes z zeliščarske kmetije Plavica v Cerovcu pri Dolenjskih toplicah se že vrsto let ukvarja z zdravilnimi rastlinami. Svoje praktično znanje in izkušnje je zbral v poljudni knjigi Zdravnik zdravi, narava ozdravi - Medicus curat, natura sanat. Na prireditvi bo govoril o nabiranju, gojenju, sušenju, pripravi, hranjenju in uporabi zdravilnih rastlin.  


KnjiznicaStariTrgLogo.jpg

 pravljična urica za otroke od 5. leta dalje

četrtek 22. marec 2012 ob 18:00

Prosimo vas, da otroka predhodno prijavite na tel. št. 01 7057-566 (Stari trg) ali 01 7091-078 (Cerknica). 

KnjiznicaCerknicaLogo.jpg

Pozdravljena pomlad!

pravljična urica z ustvarjalno delavnico za otroke od dopolnjenega 4. leta dalje

Nova vas: sreda 14. marec 2012 ob 1700
Rakek: ponedeljek, 19. marec 2012, ob 1700
Cerknica: sreda, 21. marec 2012 ali četrtek, 22. marec 2012 od 1700 do 1800

Vabljeni! Z vami bo knjižničarka Anita. Prosimo vas, da otroka predhodno prijavite na tel. št. 01 7091 078 (Cerknica)  -  01 7098 029 (Nova vas) - 01 7051481 (Rakek) 


KnjiznicaStariTrgLogo.jpg

Petra Draškovič: Aljaska (predavanje) DOPPS

četrtek, 15. marec 2012, ob 19:00 v knjižnici v Starem trgu

Zapri oči in vdihni težek, z lososi nasičen zrak. Prisluhni orlom, kako se smejejo njihovim skrhanim klicem. Pazljivo poslušaj, ko tanki led morja zvončklja kot kockice v kristalnem kozarcu. Aljaska bo odmevala v tvojem spominu še dolgu potem, ko jo boš zapustil. Tako nagovarja bralce Natalie Fobes v svoji knjigi I Dream Alaska. Res je, kar pravi Natalie. Aljaska odmeva v tvojem spominu še dolgo potem, ko jo zapustiš. Prvič je predavateljica Petra Draškovič okusila njeno lepoto poleti 2003, ko se je kot študentka biokemije pridružila znanstvenikom, raziskovalcem Ameriškega geološkega znanstveno raziskovalnega inštituta v Anchorageu, se z njimi podila s kanuji in kajaki po številnih jezerih, lovila kanadske gosi in jih obročkala. Spoznavala je ledenike in doline ter svet arktične tundre in obale arktičnega morja te mogočne pokrajine, ki s svojimi 1.477.262 km2 zajema petino Amerike. Z majhnim jeklenim ptičem je poletela visoko v nebo, zaokrožila okoli najvišjega vrha severne Amerike, Mount Mckinleya, pristala na ledeniku pod vznožjem McKinleya ter spoznavala hribe in doline z vso floro in favno znamenitega Denali Parka. O prostranstvih Aljaske je sanjala še doma, vprežena v raziskovalno delo in študij, a se poleti 2004 vrnila na Aljasko še enkrat. Doživetja so tokrat bogatejša za nenavadno življenje z Inuiti na severozahodu Aljaske, za modrosti ob iskanju zlata, nepozabna doživetja z medvedi in zanjo skoraj usodni vzpon na Sheep Mountain. Ob vsem tem pa je spoznavala neizmerno toplino in domačnost pristnih aljaških prebivalcev. Vsa ta doživetja vam bo predavateljica predstavila z izjemnimi fotografijami in tudi z besedo na tokratnem predavanju. Predavanje organizira Notranjska sekcija DOPPS in Notranjski regijski park 


KnjiznicaRakekLogo.jpg

 KANDIDOZNOST

prezrt najpogostejši povzročitelj bolezni

četrtek, 15. marec 2012, ob 1900 v knjižnici na Rakeku

Vabljeni!

• Kaj je kandidoznost in zakaj jo uradna medicina zanemarja? • Nekaj bolezni, ki jih povzroča napredujoča kandidoznost. • Že znani načini zdravljenja. Predaval bo Mitja Fajdiga, predavatelj z lastno izkušnjo kandidoznosti in njenega uspešnega zdravljenja.

 
Inspired by made your web.com