Aktualno
Veseli december 2006 v Loški dolini

godba1.jpgNarava s svojo nič kaj zimsko podobo in vse prej kot primernimi temperaturami za začetek decembra, prihoda veselega decembra v Loško dolino vsekakor ni nakazovala. Tudi prebivalci Loške doline v svoji vsakodnevni naglici in delu, ki prav nič več ne zaostaja za modernim hitrim tempom življenja v velikih mestih, prihoda praznikov in s tem povezanega praznovanja in veselja ne doživljamo tako kot smo ga še pred nekaj leti oz. desetletji.

Skrite podobe - Notranjski regijski park cerknisko_jezero14-m.jpgValentin ScheinSKRITE PODOBE NOTRANJSKEGA
REGIJSKEGA PARKA
Razstava bo od 02.02.2007 do 26.02.2007
na ogled v prireditvenem prostoru
knjižnice v Starem trgu 

Spomladanski tečaji slikanja v Galeriji Ložanka

Galerija Ložanka

GALERIJA LOŽANKA

vas vabi na spomladanske tečaje slikanjaOLJE NA PLATNO, pod mentorstvom Stanislave S. PudobskeOD REALIZMA K ABSTRAKCIJI, pod mentorstvom Milana VošankaTEČAJ RESTAVRATORSTVA, pod mentorstvom Mirana Prodnika

Podrobnejše informacije ....

Večer poezije in glasbe  

Enota Maričke Žnidaršič Stari trg pri LožuKUD Kontra kiča
in
Sašo Ožbolt
prirejata večer poezije in glasbe

 

vabljeni
v petek, 2. marca 2007, ob 19:00
v knjižnico v Starem trgu  
 

 Dober dan, Krpanova dežela
logoknjiznica
Enota Maričke Žnidaršič
Stari trg pri Ložu
C. Notranjskega odreda 32
 Vabljeni
na predstavitev knjige

Dober dan, Krpanova dežela
Sprehodi po notranjskih poteh
 

O knjigi in deželi,
ki jo nekateri imenujejo Notranjska,
drugi pa Krpanova dežela,
bo govoril avtor Drago Kolenc.

četrtek, 8. marec 2007, ob 1830 v prireditvenem prostoru knjižnice v Starem trgu

 Domov arrow Predstavitev ZKD arrow Društva arrow ARS VIVA - Zavod za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin
ARS VIVA - Zavod za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin
Zavod Ars Viva je ustanovljen kot neprofitna organizacija, ki deluje v javnem interesu in v javno dobrobit. V njem so včlanjeni številni strokovnjaki za različna področja: invalidi, umetniki, založniki, strokovnjaki za umetnostno zgodovino in kulturno dediščino, socialno delo, varstvo okolja, načrtovanje in vodenje, gledališče, itd. To zagotavlja, da zavod probleme obravnava celovito in uravnoteženo in da ni pod vplivom ene same stroke ali interesne skupine. Zavod deluje  tudi neodvisno od svetovno-nazorskih prepričanj in strankarsko političnih delitev.
V kulturnem centru Zavoda ARS VIVA se zavedamo potrebnosti medkulturnega dialoga s poudarkom na trajnostnem razvoju podeželja. Naš center, ki ga s tem projektom ustanavljamo, bo zajemal, muzej z večnamenskim prostorom, galerijo, prostor za nastanitev s kapaciteto do 40 ležišč in objekt obnovljene stare hiše. Posebno se bomo zavzemali za aktivno vključevanje tistih družbenih skupin, ki se težje  aktivno vključuje v mednarodne projekte. Poudarek bomo dajali mednarodnemu sodelovanju, saj bomo s tem omogočili pretok znanja preko meja in tako spodbujali pridobivanje evropsko primerljivih znanj, spretnosti in izkušenj na različnih strokovnih in nestrokovnih področjih. Držali se bomo načela, da če želimo uspeti v EU se moramo, izobraževati, naučiti povezovanja in strpnosti. Z razstavami, muzejskimi aktivnostmi, izobraževalnimi delavnicami mladih, kmetov, invalidov in drugih bomo spodbujali ohranjevanje kulturne dediščine, opozarjali na zgodovinske značilnosti področja Furlanije julijske krajine v Italiji, Notranjsko kraške regije v Sloveniji in Gorskem kotorju na Hrvaškem in skozi neformalen način spodbujali zdrav način življenja in se spomnili vseh pozabljenih ročnih spretnosti.
 
Več si  oglejte na spletni strani http://arsviva.znidarsic.net
 
Kultura-NOVOSTI
© 2018 Domača stran Loška-dolina.Net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.