Menu Vsebina
Domov arrow Naj vas-naselje 2008 arrow Loška dolina lepa in urejena 2008
Loška dolina lepa in urejena 2008
lepainurejenald.jpg

 Turistično društvo Loška dolina in društvo EN-TRN v sodelovanju z Občino Loška dolina in sponzorji v okviru projekta

Loška dolina lepa in urejena

organizirata akcijo za izbor najbolj urejene vasi-naselja v občini Loška dolina za leto 2008.  

Spoštovane prebivalke in prebivalci občine Loška dolina.

Tudi v letošnjem letu vas vabimo da uredimo naše vasi, naselja, okolico, nasadimo rože, obrežemo živo mejo, pokosimo trate, poberemo smeti in izpraznimo smetnjake ter k sodelovanju povabimo tudi sosede, prijatelje, znance - skratka uredimo svoj kraj tako, da se bomo v njem prijetno počutili mi in naši obiskovalci.

»Namen akcije je vzpodbuditi in opomniti vse nas, da živimo v enem najlepših kotičkov v Sloveniji, ki je še tako neokrnjen in prvinski, da ga je vredno varovati in razvoj usmerjati na način, da bomo te kvalitete spoštovali kot osnovno katergorijo«, je zaključek akcije v letu 2007 komentirala predsednica ocenjevalne komisije ga. Tamara Klepac Strle.

Z našimi dosedanjimi skupnimi prizadevanji smo v treh letih dosegli zavidljive rezultate. Posebej smo ponosni na dejstvo, da se vse več prebivalcev Loške doline zaveda pomena urejenega bivalnega okolja, urejenih vaških in javnih površin ter nenazadnje pomena podobe in urejenosti kraja kot celote.  

Ocenjevanje bo tudi letos predvidoma potekalo v začetku meseca junija. Strokovna komisija bo tako kot leta doslej ocenila urejenost posamezne vasi, individualne hiše oz. kmetije in na osnovi rezultatov izbrala zmagovalce v posamezni kategoriji za leto 2008.

Posamezniki lahko tekmujete v dveh posebnih kategorijah

  • najlepše urejena kmetija
  • najlepše urejena stanovanjska hiša z okolico

Prijava naj vsebuje ime in priimek prijavitelja, naslov ter pripis kategorije v kateri »tekmujete« - najlepše urejena kmetija oz. najlepše urejena stanovanjska hiša z okolico. Prijave pošljite na elektronski naslov E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript   oziroma na Turistično društvo Loška dolina, Kozarišče 70, 1386 Stari trg pri Ložu.

Priznanja in nagrade najboljšim bo podelil župan občine Loška dolina na tradicionalni prireditvi »V deželi ostrnic 2008«.

Dodatne informacije  o ocenjevanju bodo na voljo na naših spletnih straneh, kabelski televiziji in občinskem glasilu.

Organizacijski odbor akcije

 
Inspired by made your web.com