Obvestila GZLD
Domov arrow Domov GZ arrow 80. občni zbor PGD Iga vas
 intervencije1.jpg  pozarna_ogrozenost1.jpg

 

112.gifposta.gif 


80. občni zbor PGD Iga vas

img_6843.jpgIz leta v leto se lahko prepričamo, da se prostovoljnemu gasilskemu društvu PGD Iga vas ni bati prihodnosti. Tudi v letošnjem letu se je na 80. občnem zboru društva, ki se je odvijal 8. februarja v lovskem domu na Gobovcu zbralo veliko število gasilk in gasilcev.

Letošnji občni zbor je bil za igovske gasilce še img_6839.jpgposebej pomemben in slavnosten. Pred natanko 80. leti, davnega leta 1928, je bilo v Pudobu na ustanovnem občnem zboru ustanovljeno novo gasilsko društvo, ki naj bi interveniralo predvsem na južni strani Obrha. Južni del Loške doline je bil predvsem v času velikih povodni odrezan od severnega dela, tako da posredovanje gasilskega društva Stari trg v tem delu ni bilo mogoče.
Med pobudniki ustanovitve društva so bili gasilci, ki so bili že člani gasilskega društva Stari trg na čelu s Francem Štefančičem iz Pudoba. Na ustanovnem občnem zboru se je zbralo 50 img_6834.jpgčlanov. Izvolili so odbor in si zadali nalogo, da si nabavijo motorno brizgalno in ostali pribor.
Tudi po 80. letih obstoja in delovanja smo gasilci še vedno zvesti svoji tradiciji in načelom. Po uvodnem pozdravu predsednika društva tov. Iztoka Mihelčiča in po izvolitvi delovnega predsedstva se je uradni del občnega zbora začel. Sledilo je izčrpno poročilo predsednika društva tov. Iztoka Mihelčiča. V poročilu je orisal delovanje društva v zadnjih štirih letih. Opozoril je predvsem na nekatere ključne trenutke in dogodke preteklega img_6837.jpgmandata in poudaril, da je osrednja naloga, ki si jo je vodstvo zastavilo pred štirimi leti uspešno zaključena. Leta 2007 je bil zaključen postopek lastninjenja gasilskega doma. Gasilci PGD Iga vas smo pravno formalno postali lastniki gasilskega doma v Iga vasi.
Po poročilu predsednika so sledila poročila, poveljnika, blagajnika, gospodarja, mentorja za mladino in nadzornega odbora .


Ker je leto 2008 volilno leto, v katerem se organov društva ponovno volijo, je delovno predsedstvo img_6840.jpgpozvalo občni zbor k izvedbi volitev.

Za predsednika društva je bil izvoljen tov. Nelec Janez, za tajnika tov. Sonja Debeljak, za blagajnika tov. Rolando Pucelj, operativo pa bo v naslednjih štirih letih vodil tov. Palčič Igor. Člani novoizvoljenega predsedstva so se zahvalili za zaupanje in poudarili, da bodo v bodočem mandatu nadaljevali uspešno delo ..

Ob koncu je predsednik GZ Loška dolina podelil še priznanja in nagrade najzaslužnejšim članom ter priznanja za img_6850.jpgdolgoletno sodelovanje.

Po končanem uradnem delu občnega zbora je sledila zakuska in klepet ob kozarcu. Obujali so se stari spomini, kovali so se načrti za prihodnost…

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tudi v nadaljevanju..

 

 

img_6846.jpg
img_6845.jpg

 

 

 

 

 

 

img_6853.jpg

img_6864.jpg

 
© 2019 Domača stran Loška-dolina.Net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.