Menu Vsebina
Domov arrow Naj vas-naselje 2007 arrow Komentar rezultatov akcije Naj vas/naselje/hiša 2007
Advertisement
 
Komentar rezultatov akcije Naj vas/naselje/hiša 2007
Spoštovani,

Naj uvodoma čestitam vsem zmagovalcem v akciji za najbolj urejeno vas – naselje v občini Loška dolina.
Ne glede na matematično uvrstitev je moje osebno mnenje, da je bilo letos veliko vasi in posameznikov, ki so bili prav tako zmagovalci, v tistem najširšem smislu, ki ga predstavlja akcija v celoti.


Namen akcije je spodbuditi in opomniti vse nas, da živimo v enem najlepših kotičkov Slovenije, ki je še tako neokrnjen in prvinski, da ga je vredno varovati in razvoj usmerjati na način, da bomo te kvalitete spoštovali kot osnovno kategorijo. Sama te lepote zelo cenim, zato sem se z veseljem odzvala vabilu organizatorjev akcije, da sodelujem kot del ocenjevalne komisije. Ocenjevanje samo, mi res ni ljubo, vendar pa spoštujem cilje, ki jim sledijo organizatorji akcije. Skozi akcijo namreč želijo prispevati k večji urejenosti naših naselij in pozitivnemu odnosu do okolja kot celote.
Z veseljem ugotavljamo, da občani spremljate akcijo in da smo si vsi po svojih močeh prizadeli k lepšemu izgledu naših domov, vasi, naselij in celotne kulturne krajine Loške doline. Od lanskega leta je viden opazen napredek, to pa je tisto, kar je najpomembnejše.
Pri vsakem ocenjevanju pa je vedno nekaj pozitivnih in negativnih odzivov, kar je seveda dobrodošlo. Odzivi so namreč indikator začetka nekega procesa, ki bo rezultiral v to, kar vsi želimo, lepo in urejeno Loško dolino, na katero bomo še bolj ponosni. Da bomo znali še bolj prepoznati tisto, kar je naše, avtohtono, kar nas označuje in povezuje.
Še enkrat čestitke vsem, ki ste še bolj uredili svoje domove, obrezali žive meje, pokosili zelenice, zasadili cvetlične grede, uredili središča vasi in skupne površine, obeležili in uredili znamenitosti, pospravili bale, postavili ostrnice, se povezali za skupni cilj, ……

Le tako naprej, naslednje leto bo še lepše!


Tamara Klepac Sterle


 
Inspired by made your web.com