Menu Vsebina
Domov arrow Društvo EN-TRN arrow Aktivnosti arrow Obiskanost portala
Obiskanost portala
Portal Loška-dolina.NET obiskal 10.267 obiskovalec …

Spoštovani obiskovalci, za nami je sedem mesečno obdobje uspešnega delovanja spletnega portala http://www.loska-dolina.net. Konec aprila 2006, natančneje 27.04.2007 je bil portal v gostišču Mlakar v Markovcu prvič predstavljen javnosti. V tem kratkem času je postal prepoznaven tako med prebivalci Loške doline kot med obiskovalci od blizu in daleč.

To dokazujejo številni obiski in zadetki, ki iz meseca v mesec naraščajo. Konec meseca novembra je portal zabeležil že 745.164 zadetkov oziroma 16.530 obiskovalcev predvsem iz Slovenije (569.367 zadetkov), Združenih držav Amerike (77.040 zadetkov) in držav Evropske skupnosti (88.018 zadetkov). Povprečni obiskovalec se je zadržal na naših straneh okoli 7 minut. Zanimiv pa je podatek, da je bilo kar 759 obiskovalcev na naših straneh več kot 15 minut in manj kot 30 minut in kar 600 obiskovalcev več kot 60 minut. Ti podatki dokazuje, da je portal zanimiv za obiskovalca, da je vsebinsko celovit, bogat in pester. 

 AWStat

AWStat Logo

Summary

Reported period Year 2006
First visit 04 May 2006 - 22:51
Last visit 03 Dec 2006 - 18:17
  Unique visitors Number of visits Pages Hits Bandwidth
Traffic viewed * <=10267**

16530
(1.61 visits/visitor)
145380
(8.79 pages/visit)
745164
(45.07 hits/visit)
15.96 GB
(1012.53 KB/visit)
Traffic not viewed *  
 
17622 38570 695.68 MB
* Not viewed traffic includes traffic generated by robots, worms, or replies with special HTTP status codes.

Celotno poročilo AWStat si lahko ogledate  v datoteki PDF: Statistics of loska-dolina.net (2006).pdf Statistics of loska-dolina.net (2006).pdf

 
Poleg omenjenega spletnega portala imamo v Loški dolini tudi druge že poznane in uveljavljene pisne in elektronske medije. Glavni cilj in namen lokalnih časopisov in kabelske televizije je vsekakor v informiranju in obveščanju občanov o lokalnih dogodkih, aktualnih temah, dogajanju na področju gospodarstva, športa, kulture, šolstva, društvenega in družbenega življenja. Oba medija svojo nalogo dobro opravljata in v celoti izpolnjujeta zahteve in pričakovanja uporabnikov oziroma občanov občine Loška dolina. Lokalni časopis Obrh v sliki in besedi celovito predstavlja dogajanje v Loški dolini in Babnem polju, nekatere pomembne dogodke v regiji, pomembne sklepe in akte občinskih organov itd.itd. Kabelska televizija, kot elektronski medij, je s svojo hitrostjo in ažurnostjo učinkovit in dnevno aktualen prinašalec informacij v skorajda vsak dom znotraj občine. Z vključitvijo portala Loška-dolina.net pa smo v Loški dolini naredili še korak naprej in stopili na pot t.i. informacijske avtoceste. Pomen dogodka kot takega oziroma pomen samega portala za Loško dolino si v tem trenutku pravzaprav še ne znamo predstavljati. S tem ne mislim na sam pomen, veličino in podobo portala ampak bolj na dejstvo, da portal vendarle predstavlja nek mejnik oziroma prelomnico in predstavlja velik korak naprej v prepoznavnosti in promociji Loške doline tudi izven občinskih meja, izven meja regije in države. Lokalni mediji so nedvomno pomembni za vse nas, vendar njihova največja pomanjkljivost je ravno v njihovi omejenosti. Dostopni in vidni so le v sami Loški dolini in v bližnji okolici.
Vse do nedavnega Loške doline kot celote ni bilo mogoče najti na »spletnem zemljevidu«. Tudi naše največje turistične znamenitosti (Grad Snežnik, Križna jama, polh in polhanje itd.itd.) so si tako ali drugače lastili drugi ter preko svojih spletnih strani z zvijačo vabili obiskovalce v njihov kraj. Kot rečeno, marsikomu se to v tem trenutku niti ne zdi tako pomembno, vendar je in z vsakim dnem je bolj. Tekača, ki je dobro štartal in je pred »konkurenco« le nekaj stotink sekunde je velikokrat nemogoče ujeti. Tega se moramo zavedati vsi.
Naš kraj, naši ljudje, naša podjetja, naši podjetniki, kulturniki, športniki in posamezniki morajo biti vidni, morajo postati prepoznavni še posebej v času globalizacije, ko vse postaja tako blizu, tako dostopno. Z zavedanjem pomembnosti vseh teh dejstev in ob uporabi sodobnih komunikacijskih orodij in jezika nam bo to vsekakor uspelo.

Peter Nelec


 
Inspired by made your web.com