Menu Vsebina
Domov arrow Turizem arrow Predavanja arrow Dobroti dajemo glas - Predavanje
Dobroti dajemo glas - Predavanje

DobrotiDajemoGlas_m.jpg Zavod Rihtarjeva domačija vas

v nedeljo, 6. marca 2016, ob 17.00 uri vabi
v večnamenski objekt v Babnem Polju na predstavitev radijske misijonske akcije

DOBROTI DAJEMO GLAS.

Gosta Izidor Šček z Radia Ognjišče in Janez Krmelj, misijonar na Madagaskarju

Izidor Šček je skupaj z Juretom Seškom in Markom Zupanom z Radia Ognjišče minulo jesen obiskal Madagaskar. Na otoku je fante čakalo zahtevno tehnično delo pri obnovi in posodobitvi tamkajšnje katoliške radijske postaje, vsak dan pa so se tudi javljali v program Radia Ognjišče in razkrivali žživljenje in delo domačinov in misijonarjev.  

 

Ekipa_m.jpg Izidor Šček nam bo s fotografijami, videom in besedo predstavil Madagaskar, kjer trenutno deluje devet slovenskih misijonarjev. Spoznali bomo žživljenje domačinov, njihove navade, skrivnosti in običaje. Skupaj s Petrom Opeko se bomo veselili njegovih 40 let duhovništva ter se nato podali na smetišče in v kamnolom, na drugem koncu otoka pa bomo daleč od mestnega hrupa vstopili v novo sezidano šolo sredi slamnatih koč, ki so jo pomagali zgraditi poslušalci Radia Ognjišče. Ogledali si bomo, kaj zmorejo Slovenci na Madagaskarju in kako smo lahko ponosni na njihovo delo, ki je vedno in povsod prežeto z darovi slovenskih dobrotnikov. Izidor bo predstavil tudi njihovo radijsko delo.

 

Janez Krmelj, misijonar na Madagaskarju, se ravno te dni nahaja na dopustu v Sloveniji. Pravi, da je Madagaskar kavbojska dežžela, na katero se moraš privaditi, se PeterOpeka_m.jpg sprijazniti s stanjem, v katerem se znajdeš, in žživeti z njo in ljudmi, ki ti znajo ukrasti srce! »Meni so ga žže!« je misijonar Janez, ki se žže desetletja iz dneva v dan spopada z mnogimi nelogičnimi vozli in njihovim reševanjem, povedal Juretu Sešku. Janez Krmelj, doma iz žžupnije Polhov Gradec, deluje v misijonu Ampitafa žže tri desetletja. Kot misijonar posveča svoje žživljenje obubožžanemu malgaškemu ljudstvu. Predstavil nam bo svoje delo, ki poleg duhovne oskrbe vključuje tudi prizadevanja na področju zdravstva, šolstva, kmetijstva, infrastrukture ter kulture in športa.

Prostovoljni prispevki bodo namenjeni delovanju misijona Janeza Krmelja.

Fotografije Izidor Šček

 
Inspired by made your web.com