asterisk.pngZ LDS ....

.... za Dolino

Domov arrow Domov LDS
ČAS po (PRED)VOLINEM ČASU

 V vseh demokratičnih družbah ima predvolilni čas nedvomno velik pomen in vpliv tako na volivce, politične stranke, njihove kandidate, medije, gospodarske subjekte in seveda na sam rezultat volitev. Politične stranke in kandidati, ki so v tej »fazi« uspešni, lahko upravičeno računajo na dober rezultat in izvolitev. V tem obdobju se praviloma obljublja in dela tisto, kar je volivcem všeč, pa čeprav ni nujno tudi dobro za njih.

Do tukaj vse lepo in prav, težava pa nastane, ko se taka politika prenese v redno delo in politično klimo novo izvoljenega občinskega sveta, župana ter  (malo kdaj) neodvisne  občinske uprave.

Preberite več...
 
LDS Loška dolina - kandidati 2010
lds-loska-dolina2010.jpg
 
Lista kandidatov LDS Loška dolina
lista lds 2010.jpg
 
Kaj lahko naredimo

lds-logo.jpgKAJ LAHKO NAREDIMO

Od ideje do realizacije je potrebno veliko dela in sredstev. Ali smo se že kdaj vprašali, ko si postavljamo cilje in trosimo obljube - kje so meje in do kje sežemo?

Verjetno ne.

Ali sploh vemo, ali se poglobimo v to, kaj lahko obljubimo in kaj lahko občina naredi na določenih področjih. Večina ne ve, kaj je delo lokalne samouprave, zato tudi ne more ovrednotiti obljub in pobud, ki padajo vse počez. Kot primer - ustvarili bomo ali prizadevali si bomo za več socialnih pravic - enakosti. Sprašujem se, na kakšen način. Enkratne pomoči so možne, ne pa sistemska ureditev teh vprašanj, kar ni pristojnost lokalne samouprave.

Lahko pa pripomoremo k iskanju rešitev skozi stanovanjsko politiko, zastonj vrtce in podobno. To pa pomeni, da je potrebno reševati manjše težave, ki so osnova za boljše bivanje tako mladih, manj mladih in starejših:

  •         urejeno varstvo predšolskih otrok,
  •         kvalitetna osnovna šola,
  •         omogočiti vsem kvalitetno izrabo prostega časa (šport, rekreacija, kultura...),
  •         omogočiti starejšim prijetno jesen življenja (oskrba na domu, dislocirana enota doma starejših občanov v povezavi z enim od domov, ki že poslujejo),
  •         ureditev in dokončanje začetih investicij infrastrukture (ceste, kanalizacija, vodovod),
  •         narediti korak naprej v turistični ponudbi.

Še bi lahko naštevali, a gre v prvi fazi le za ideje, ki jih je potrebno umestiti in jih postopoma uresničevati. To pa lahko naredimo le s skupnimi napori vseh, ki bodo sedeli v občinskem svetu, brez zakulisnih dejanj in soliranja. Preseči moramo ozka, parcialna razmišljanja in strankarske opredelitve, slediti moramo potrebam ljudi v dolini in tistim, ki jih hočemo privabiti v našo lepo, a premalo cenjeno dolino.

Tako razmišljamo v Občinskem odboru LDS Loška dolina in mislimo, da je to ena od poti za boljše pogoje bivanja in ustvarjanja v Deželi ostrnic.

Branko Troha

 
Volitve 2010-nagovor

Spoštovani! Spoštovane!

Res je, da se na teh straneh nismo oglašali skoraj od prejšnjih volitev, res pa je tudi, da smo se oglašali na mestih, kjer je bilo to potrebno. To je – na sejah občinskega sveta, komisij in ob vseh ostalih priložnostih, ki so pomenile nekaj novega, nekaj dodatnega dati tej dolini in v njej.

Kot običajno, tudi tokrat ne mislimo uporabljati zvenečih fraz in obljub, ki jih bo polno ali preveč v predvolilnem času in ki po pravilu na koncu niso uresničljive. Želimo zaznati in reševati probleme vsakega posameznika in vseh skupaj ter v tvornem sodelovanju vseh, ki se spuščajo v volilno tekmo in ki bodo sodelovali pri odločanju v občinskem svetu, ustvarjati boljše pogoje za življenje in delo tako mladih, manj mladih in starejših. Želimo, da naredimo nekaj, kar bo ostalo tudi zanamcem in ustvarimo to dolino prijazno in vabljivo tudi za druge.

Za postoriti je prav gotovo veliko, osnovne življenjske potrebe ima zagotovljene gro prebivalcev doline, seveda pa ljudje potrebujemo tudi kaj drugega – razvedrilo, zabavo, šport in predvsem tudi prijazna in dobro plačana delovna mesta.

Ko so zagotovljeni vsi osnovni pogoji in še kaj poleg, lahko rečemo, da poskrbljeno tudi za dušo in sprostitev vsakega posameznika in vseh skupaj kot celote.

Veseli bomo, če nam boste posredovali vaše predloge, kaj potrebujete, kaj želite in na osnovi tega bomo skušali, skupaj z  ostalimi v okviru danih finančnih možnostih in ostalih predlogov in potreb, narediti tisto, kar najbolj potrebujemo.

IDEJE NE POMAGAJO, ČE NE DELAŠ NA NJIH!

Branko Troha


 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 9 od 21
pristop.jpg
© 2019 Domača stran Loška-dolina.Net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.