Menu Vsebina
Domov arrow Kultura arrow Umetniki
Advertisement
 
Umetniki
Dagmar Mlakar

Dagmar Mlakar, umetniška fotografinja je v letu 1990 zaključila srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v ljubljanskih Križankah.

Do leta 2005 sedem fotografskih in ena slikarska rastava. delo velikih umetnikov Salvadorja Dalija in Picassa so vplivala tudi na njen ustvarjalni nemir v slikarstvu, zato s svojimi pasteli poskuša gledalcem približati svoj odnos do njunega in svojega ustvarjanja.

 
Stanislava Sluga Pudobska
Stanislava Sluga Pudobska je rojena l. 1952 v Pudobu, od tod tudi Pudobska.

Leta 1971 je maturiarala na Šoli za oblikovanje v Ljubljani, l. 1976 je diplomirala iz slikarstva pri prof. Gabrijelu Stupici na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani.

Od leta 1977 je čanica Društva slovenskih likovnih umetnikov in deluje kot samostojna umetnica v domačem kraju.

 
Janez Strle
Sem veteran s 63  leti. Slikam že od  osmega leta starosti. Prvič sem vodil likovno sekcijo na služenju vojaškega  roka.
Slikal in ustvarjal sem vedno klasiko. Do sedaj imam kakih  devetsto del na olju.

Preberite več...
 
Vanja Strle

Pesnica, članica društva slovenskih pisateljev, članica društva književnikov primorske, med leti 1993 in 2005 objavljenih šest pesniških zbirk:Pesmi, Ko sem bila drevo, Kadar prideš k meni , Zelena ptica , O hrepenenje , Obrnjena  k tebi;Ter ena žepna knjižica – Nisi sam, nisi.

Preberite več...
 
Ludvik Šraj
Rojen sem  25.01.1947 v Vrhniki,kjer živim še danes.
Otroštvo sem preživljal v krogu družine.že zelo zgodaj sem začel risati.naravo in svet okoli sebe sem gledal z drugačnimi očmi. Prve oljne slike so nastale že v osnovni šoli, ko mi je sestra poklonila oljnate barve. Vsak prosti trenutek sem posvetil slikanju. Snežnik in lepote Loške doline in Cerkniškega jezera so mi nudile izziv skozi vse leto.
Preberite več...
 
Marko Gorše

Livar iz Nadleska, rojen leta 1975, je začel pisati pesmi  pri petnajstih letih v srednji šoli.

O sebi pravi:
»Po poklicu sem inženir strojništva in delam v družinskem podjetju.Svoj prosti čas razdam gasilcem, lovcem in skavtom. Rad kaj napišem, predvsem zaradi tega, ker želim ljudem nekaj sporočiti.Še rajši pa recitiram dela velikih mojstrov pisane besede.«

 
<< Začni < Nazaj 1 2 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 6 od 12
Inspired by made your web.com