Menu Vsebina
Domov
Advertisement
 
Vrtec-odgovor

Spoštovani vsi,

še posebej pa »negativno« razpoloženi starši, ki bi svoje otroke takoj izpisali iz vrtca Stari trg pri Ložu.

K pisanju me je vzpodbudilo branje članka strokovnih sodelavk vrtca Stari trg, ki odgovarjajo na anketo, ki je bila izvedena na vaši, mimogrede pohvale vredni, internetni strani. Sama osebno sem na žalost zelo redek gost omenjene strani, zato ankete in tudi rezultatov ankete nisem videla. Po pogovoru s kolegom, ki mi je za omenjeno stvar povedal, pa sem postala radovedna za kaj se je v resnici šlo in prebrala »v nebo vpijoče« pisanje vzgojiteljic, ki so se morale opravičevati zaradi slabih rezultatov ankete.

Preberite več...
 
E pur si muove

Z velikim zadovoljstvom spremljam nekoliko prebujajočo se občino, če izhajam iz mnenja, da smo občina njeni občani.
Žal so se premiki začeli na ravni naših najmlajših. A, če po drugi strani pomislim, to niti ni toliko slabo in pomembno, pomembno je, da vsi začutimo, da smo del celote, ki lahko dobro deluje le če z dialogom in medsebojno izmenjavo mnenj doseže sinhronizacijo vseh svojih aktivnosti. Tudi z razpravami na občinskem svetu, v civilni družbi ali doma pri lastnem ognjišču.
Kaže, da se je takšen proces začel ravno v šoli, ki je tudi skozi zgodovinska dejstva tisto gibalo in zibelka razvoja, ki je v vseh za slovenski narod neprijaznih obdobjih, ohranjala bit slovenstva in našo domačo besedo. In to tudi ohranila.

Preberite več...
 
Otroci na vasi naj se pa kar po dvoriščih igrajo!

Zgodba spada med tiste: saj ni res – pa je.
Pa pojdimo od začetka. Nekoč so na vasi živeli otroci, veliko otrok. Igrali so se po dvoriščih, na poljih, tudi na cesti, saj avtomobilov ni bilo. Starši pa so v glavnem delali za preživetje in košček kruha. Časi so se počasi spreminjali in na cestah je bilo vse več avtomobilov, na poljih vse manj ljudi. Za kos kruha hodimo na delo v tovarne, otroke pa zaupamo v varstvo za to šolanim ljudem. V varstvu so deležni strokovnih prijemov pri izobraževanju in igri. Država preko občine za to nameni kar lep kos sredstev, nekaj pa prispevajo tudi starši. Otrokom so v vrtcu poleg ustreznega varstva in izobraževanja na voljo tudi kvalitetna hrana in skrbno izbrana igrala. Nekateri otroci pa imajo to srečo (ali smolo), da imajo stare starše, ki jim nudijo ne tako strokovno, vsekakor pa bolj »srčno« varstvo doma.

Preberite več...
 
Odziv na anketo na spletni strani Loška -dolina.net
Odziv na anketo na spletni strani Loška -dolina.net:
« Kako ste zadovoljni z dnevnim varstvom vrtca Stari trg pri Ložu«

Nedvomno se vsi vpleteni v razpravo, ki se je razplamtela okrog cen programov predšolske vzgoje v vrtcu Stari trg, in sicer tako starši, vzgojiteljice in tudi preostali udeleženci, strinjamo, da mora biti v vsakem primeru, naj gre za kvaliteto varstva otrok ali za samo ovrednotenje dela vzgojiteljic, naša skupna prioriteta skrb za dobrobit otrok samih.

Preberite več...
 
Cene programov predšolske vzgoje v vrtcu Stari trg

Občinski svet je na svoji 5. redni seji med drugim razpravljal tudi o cenah programov predšolske vzgoje v vrtcu Stari trg.

Ravnateljica OŠ ga. Jozelj je v svoji predstavitvi poudarila, da so bile trenutno veljavne cene dnevnih programov vrtca sprejete na 28. redni seji občinskega sveta dne 8.12.2005 in so pričele veljati 01.01.2006. Strukturo cene sestavlja element plač, ki v povprečju predstavlja 80% cene, element živil v povprečju 9,2% strukture ter strošek blaga, materiala in storitev v povprečju 10,8 % strukture cene.
Razlog povečanja cen varstva je v povečanju količnika zaposlenih (kar ima za posledico dvig cen za 5,08%) ter upoštevanje letne rasti cen živil, materiala in storitev (dvig cene dnevnega varstva za cca. 0,8%).

Preberite več...
 
Lož je mož II

Pred tedni, ko sem v Obrhu prebiral članek »Lož je mož« sem se odločil, da tudi sam dodam nekaj stavkov in razmišljanj na to temo. Čeprav sam nisem tako dolgo živel v »diaspori« kot avtor omenjenega članka, s katerim sva mimogrede v sorodu in se dobro poznava, pa sem eden izmed tistih Ložanov, ki je Loško dolino gledal »od zunaj« kar nekaj let.

Preberite več...
 
Obiskanost portala
Portal Loška-dolina.NET obiskal 10.267 obiskovalec …

Spoštovani obiskovalci, za nami je sedem mesečno obdobje uspešnega delovanja spletnega portala http://www.loska-dolina.net. Konec aprila 2006, natančneje 27.04.2007 je bil portal v gostišču Mlakar v Markovcu prvič predstavljen javnosti. V tem kratkem času je postal prepoznaven tako med prebivalci Loške doline kot med obiskovalci od blizu in daleč.

Preberite več...
 
Galerija Ložanka
Galerija Ložanka Polepšajte si dan in obiščite

GALERIJO LOŽANKA

Prodajne slikarske in fotografske razstave
Okvirjanje slik
Art material (oljne in akrilne barve, pasteli, čopiči, platna, stojala…)
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 21 Naprej > Konec >>

Rezultati 381 - 388 od 388

Naši gostje

Gasilska zveza Loška dolina 
Pevsko društvo Slavček 
ZKD Loška dolina 
Šahovski klub Loška dolina 
ŠRD Snežnik-Kozarišče 
Inspired by made your web.com