Menu Vsebina
Domov
Advertisement
 
Foto natečaj - 27. Polharska noč 2008
Zmagovalne fotografije 2006Turistično društvo Loška dolina
v okviru 27. polharske noči
razpisuje Fotografski natečaj na temo:

A. POLHANJE:
Tematika fotografij naj zajema vse, kar je kakorkoli povezano s polhi in običajem polhanja.

Pravila natečaja:

Preberite več...
 
Otvoritev vojaško - kmečkega muzeja Podgora
2008_06080033.JPG
V soboto 7. junija 2008 je bil v Podgori prav poseben dan. Podgoro in Podgorce vsi poznamo predvsem po njihovih ostrnicah, ki so jim kljub modernemu načinu kmetijstva v Podgori še vedno zvesti, pa ne toliko zaradi njihove »ekonomičnosti«, kot zaradi zavedanja Podgorcev o pomenu ohranjanja tradicije in izročila prednikov. Z ostrnico kot posebnostjo sušenja krme, ki je tako značilen za Loško dolino, se vsi Ložanje prav radi pohvalimo. Podgorci pa poleg hvale, ostrnice tudi zdevajo in jih vsem nesebično na svojih poljih tudi pokažejo.
Preberite več...
 
Izjava ljubiteljev društva Križne jame
krizna3.jpgPresenečeni Vam sporočamo, da je, kljub opravljenemu sledenju kraških voda (ki ga je opravil IZRK - SAZU) in temu, da je dokazano, da tečejo delno prečiščene vode iz čistilne naprave pri Fari skozi Križno jamo, Novo Križno jamo in Mrzlo jamo pri Ložu (zaščitene kraške vodne jame) v izvire Šteberščice in Žerovniščice na Cerkniškem polju, za ta četrtek, 13.3.2008 sklicana komisija za izvedbo tehničnega pregleda čistilne naprave, na osnovi katerega bo izdano uporabno dovoljenje za obratovanje komunalne čistilne naprave pri Fari na Blokah
Preberite več...
 
Končno poročilo - Farovščica

Končno poročilo o rezulatih sledenja s ponora Farovščice, Inštitut za raziskovanje krasa ZRSC SAZU, 2007 (pdf, 26 strani) je objavljeno na spodnji povezavi:

Matej Kržič

sledenje_farovscice_porocilo_.pdf

 
80. občni zbor PGD Iga vas

img_6843.jpgIz leta v leto se lahko prepričamo, da se prostovoljnemu gasilskemu društvu PGD Iga vas ni bati prihodnosti. Tudi v letošnjem letu se je na 80. občnem zboru društva, ki se je odvijal 8. februarja v lovskem domu na Gobovcu zbralo veliko število gasilk in gasilcev.

Preberite več...
 
Novi prostorski načrt občine in cerkniško območje

Verjetno se bodo bralci Obrha spomnili, da sem v 37, 39 in 40 številki pod naslovom Lož je mož opozarjal občinsko upravo, da nekatere točke v poglavju ocena stanja v Programu priprave strategije prostorskega razvoja in prostorskega reda občine Loška dolina, ne odražajo dejanskega stanja. Najbolj škandalozno je poglavje 1.2.3. Krajina, kjer je navedeno, da občino Loška dolina sestavljajo tri območja in sicer: Cerkniško, ki zajema ves ravninski del, z Babnim poljem, potoško območje na vzhodu in snežniško javorniško območje na zahodu.

Preberite več...
 
Delovanje društva upokojencev Loška dolina v letu 2007

Društvo upokojencev Loška dolina je 9. februarja imelo redni občni zbor na katerem smo sprejeli poročilo o izvajanju programa, blagajniško poročilo in finančni načrt za leto 2008. Program je bil v celoti izveden zato delovanje društva v letu 2007 lahko ocenimo kot uspešno. Program društva izvajajo posamezne sekcije.

Preberite več...
 
Šmarata - Štefanovo 2007

stefanovo07.jpgBLAGOSLOV KONJ V ŠMARATI LETOS ŽE 15-TIČ.

Blagoslov konj v Šmarata se je letos odvijal že 15-to leto.
Začetek sega v leto 1993, ko smo se na pobudo ljubiteljev in lastnikov teh plemenitih štirinožnih prijateljev in ob pomoči takratnega kaplana Mihelčič Janeza prvič zbrali pri zelo stari cerkvici posvečeni mučenki sv. Marjeti. Ta cerkev je res že zelo stara, saj se prvič omenja že konec 13. stoletja, stoji bržkone na rimskih temeljih. Po njeni zavetnici je ime dobila tudi sama vas.

Preberite več...
 
Začetek študentskega življenja v Loški dolini
logocona.jpgDan za v Cono

V soboto, 27.10.2007, se je odprlo študentsko ozemlje v Loški dolini. Cona, ki je naša sekcija Notranjskega študentskega kluba, zdaj deluje tudi uradno in vas, vse študentke, študente, dijakinje in dijake vabi, da se ji pridružite.

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naprej > Konec >>

Rezultati 362 - 380 od 388

Naši gostje

Gasilska zveza Loška dolina 
Pevsko društvo Slavček 
ZKD Loška dolina 
Šahovski klub Loška dolina 
ŠRD Snežnik-Kozarišče 
Inspired by made your web.com